30 september 2022

Nieuw kernkindcentrum krijg toepasselijke naam: De Loper

Nieuw kernkindcentrum krijgt toepasselijke naam: De Loper

Leerlingen, ouders en medewerkers onthulden vandaag op feestelijke wijze de naam en het beeldmerk van het nieuw te bouwen kernkindcentrum in Maastricht-Oost: De Loper. Een belangrijke mijlpaal voor de kom Leren-basisscholen OBS De Regenboog en ABB Nutsschool, en buitenschoolse opvang Go Nuts en peuteropvang Peanuts van MIK & PIW Groep.

De Loper

De naam verwijst naar de Groene Loper, het nieuwe stuk stad bovenop de Koning Willem-Alexandertunnel. Daarnaast refereert de naam aan een loper, een sleutel die altijd past. Hoe anders een deur (of in dit geval: een kind) ook is. Kernkindcentrum De Loper past altijd. Iedereen krijgt een warm welkom.

Dromen, durven en doen

Kinderen zijn het grootste goed in KKC De Loper. Ieder kind is intrinsiek gemotiveerd en wil verder komen in het leven. Het is een natuurlijke aanleg, aangewakkerd door aangeboren nieuwsgierigheid. In een veilige en vertrouwde omgeving krijgen kinderen alle ruimte en kans om te groeien en bloeien; ze hebben een stem in wat ze willen leren. Bij KKC De Loper draait het daarom om dromen, durven en doen. Vanuit een krachtige pedagogische grondhouding wordt gekeken naar wat kinderen nodig hebben. Zo wordt een stevige basis gelegd voor de toekomst van kinderen en de kwaliteit van de samenleving van morgen.

Op weg naar een nieuw gebouw

In een nieuw gebouw (grenzend aan het Leeuwenpark) gaan de bijna 300 leerlingen van OBS De Regenboog en ABB Nutsschool samen verder. Daarnaast biedt De Loper onderdak aan kinderopvang, peuteropvang, buitenschoolse opvang en partners die een belangrijke rol hebben in de ontwikkeling van kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Denk aan schoolmaatschappelijk werk, logopedie en kinderfysiotherapie. Naar verwachting opent De Loper eind 2024 haar deuren.

Stef Niekamp, bestuursvoorzitter van kom Leren: “In KKC De Loper draait alles om het kind als wordende mens. Daarbij past het systeem zich aan het kind aan, niet andersom. Kinderen groeien tot wereldburgers. Dat doen we op basis van duurzame onderwijskundige en pedagogische keuzes die we samen met MIK & PIW Groep maken. Ik ben er trots op hoe de leerlingen, ouders en beide teams intensief met elkaar samenwerken. Zij bouwen aan de inhoud van dit KKC, op weg naar het nieuwe gebouw als slotstuk van deze ontwikkeling.”