Onze Koers

Koersplan 'Tot hier en nu verder!' 2023-2027

Bij kom Leren staat het belang van het kind voorop. We bieden maatwerk en onderkennen het belang van samenwerken met ouders, collega-besturen en kind- en ketenpartners. Maar dat geldt natuurlijk voor élke (primair) onderwijsstichting. Wat maakt ons dan kom Leren? Wat doen wij anders?

Wij willen ons niet met anderen vergelijken. Wij willen vooral laten weten wat wíj doen. Hoe wíj, vanuit onze eigen kracht onze visie Samen voor goed onderwijs verwezenlijken. Dat vertellen we in ons Koersplan ‘Tot hier en nu verder!’. Dit plan helpt ons de komende vier jaar om (strategische) keuzes te maken. Het geeft richting aan alles wat wij bij kom Leren doen.

Zo doen wíj dat

Bij kom Leren stellen wij de mens centraal. Onze leefwereld verandert in ongekend tempo. We moeten en wíllen hierin meebewegen. Zo is ook onze eigen leer- & leefgemeenschap in transitie. We begeleiden kinderen op weg naar een toekomst die voor een groot deel niet te voorspellen is. Hierbij vertrouwen we op elkaar en onszelf, en rekenen we op talentontwikkeling & diversiteit. Voor elk van deze drie pijlers vormt een Regiegroep de schakel tussen de dagelijkse praktijk op de scholen en het Koersplan.

Voor alle kinderen

Wij zijn er voor alle kinderen in de gemeenten waarin we actief zijn. Of zij nu naar een kom Leren school gaan of een school bij een andere stichting. Daar waar we kunnen, trekken we met onze collega-besturen op om voor álle kinderen het verschil te maken. Wij geloven in het samenspel en de samenkracht van ‘met elkaar samen aan de lat staan voor goed onderwijs’. Wij zorgen dat kinderen zo gelijk mogelijke kansen krijgen om uit te groeien tot de wereldburger van morgen.

Ons Koersplan samengevat:

Benieuwd naar het volledige Koersplan 'Tot hier en nu verder!'? Lees het uitgeschreven plan en/of de versie van en voor kinderen.